2015. március 7., szombat

Szuperanya?

Amikor az ember lánya gyermeket vár, megrohanják a félelmek, vajon milyen anya leszek? Képes leszek rá? Fogom tudni szoptatni, gondozni, fürdetni, pelenkázni? És megrohannak a "hozzáértő anyák", rád zúdítják a jobbnál jobb tanácsokat, mikor, mit, hogyan csinálj, és - még ha nem is mondják ki -, mitől leszel jó anya.

Nem kell mindent elhinni, nem kell mindent elfogadni, nem kell mindent betartani. Persze nem szabad a jóakarókat megsérteni se, hiszen valóban a legjobb szándékkal mesélik terhességgel, szüléssel, gyerekneveléssel kapcsolatos rémtörténeteiket, jó tanácsaikat ami szükséges a Te Szuperanyává válásodhoz. Hallgass meg mindenkit, és csináld úgy, ahogy az ösztöneid súgják,ahogy a szíved diktálja.

A Nő egy személyben szerető, szakács, takarítónő, és anya. Így vagyunk beprogramozva. Kihordjuk, megszüljük gyermekeinket, szoptatjuk, fürdetjük, pelenkázzuk Őket, gügyögünk, játszunk, szeretünk, és nevelünk. És bárki bármit mond, Te magadtól leszel Szuperanya! Mert az vagy.

Testünk, lelkünk képes az anyaságra, ösztönösen, csak Neked kell elhinned.
Ha nem görcsölsz, hogy képes leszel-e rá, hidd el, képes leszel rá. Mert Te magad vagy az Anya!
A magad tökéletességével, tökéletlenségével, kétségeivel, kérdéseivel, bizonytalanságaival együtt.

Ösztönösen jól fogod a karodban tartani, azonnal fogod tudni szoptatni, nem fog kicsúszni a kezedből fürdetés közben, fogod tudni, hogy mikor vedd fel, mikor mit csinálj Vele. Csak hidd el, képes vagy rá. Hamar megismered, össze fogtok szokni, kialakul az életetek.

És ne feledd, ennek az ici-pici emberkének Te vagy a világ, Te vagy a minden. A legszebb, legjobb, legokosabb, aki mindent tud, mindenre képes, maga a tökéletesség.

Akkor is, ha van rajtad fölösleges kiló, akkor is, ha fáradt, nyúzott, kialvatlan vagy, elnyűtt macinaciban, smink nélkül is. És ez bizony még 20 év múlva is így marad.

És mivel Nő vagy, előbb-utóbb elérkezik az idő, amikor szeretnél visszatérni az "életbe" amit idáig az etetés, fürdetés, büfiztetés, pelenkázás jelentett, szeretnéd visszakapni a "régi" alakodat, a barátokat, kollégákat. Van, akinél ez a vágy a baba 6 hónapos korában jelentkezik, van, akinél 2 év múlva. Egyik sem baj. Akkor is Szuperanya maradsz, ha úgy érzed, szükséged van arra, hogy elszakadj néha a babádtól. Akár dolgozni, akár edzőterembe, fodrászhoz, kozmetikushoz, iskolába, vagy csak néhány órára a barátokkal, vagy a pároddal. Szakíts időt Magadra is, ezek a programok feltöltenek, energiát adnak, és újult erővel tudsz ismét a babádra koncentrálni. És ha segítségre van szükséged, kérj bátran! Ettől nem leszel rosszabb Anya, sőt.....!

Szóval, mitől leszel Szuperanya?

Saját magadtól. Csak Te ismered úgy a Gyermekedet, ahogy senki más, és nincs is szüksége másra Rajtad kívül.

Na ettől vagy Szuperanya!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése